İsrailin Yaptığı Katliam




İsrailin 6 aylık ateşkes döneminden sonra gerçekleştirdiği bu kıyımı/katliamı lanetliyorum. Herşeyden önce insanlığa yazıklar olsun.

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=117526&cat=180&dt=2008/12/27

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Israil'in yaptigi dogru demiyorum ama ateskes bittikten sonra uzatmak istemeyen ve israil'i roketlerle taciz eden hamas'tir unutmamak lazim. Insan ektigini bicer diye bosa dememis atalarimiz.

burak dedi ki...

Peki bu insanlar ne ekmiş olabilirler de vatanlarından kovulmayı kendilerine biçtiler? Onu da bıraktım yıllar boyu kıyımı devam ettirdi İsrail. Bu olay üç günlük, üç aylı, üç senelik hatta otuz senelik bir olay bile değil. 1945'ten bugüne bu insanlar ne yapıp boyle bir zulumu hakettiler?

Adsız dedi ki...

Ben olayi genel olarak yorumlamadim, sadece bu saldiriyi yorumladim. Iyi kotu bir huzur ortami varken neyine guvenip bunu bozmakta hamas? Misir'a mi?

burak dedi ki...

Kusura bakma ama ".öte giren şemsiye açılmaz" fikriyatıyla "zulme riayet etmek lazım" yaklaşımıyla bu sorunu kapayamazsın. Aynı zamanda bu dediğin şoyle bir manaya da koşut: Bugün, Kuzey Iraklı Kürtlerin de pkk içinde olduklarını biliyoruz. Bu durumda gidip Kuzey Irak'ı mı bombalamalıyız, bu mudur senin görüşün.

Bu işin geneli, bugünü yok. Bir de bu hareketleri "hakettiler" tarzı yorumlarla meşrulaştırarak ortak olmayın bu kıyıma, yazıktır.

Adsız dedi ki...

''Kuzey Iraklı Kürtlerin de pkk içinde olduklarını biliyoruz. Bu durumda gidip Kuzey Irak'ı mı bombalamalıyız'' Evet gidip bombalamalıyız. Senin zamaninda kıyafet,ekmek,yemek,silah verdigin adamlar PKK yi destekleyip senin verdigin silahlari onlara verip sana karsı kullandırıyorsa vuracaksın kardesim, elin adami 20bin km den gelip burda bana tehdit olusturan terroristler var diyip vuruyorsa sende vuracaksin, 30bin insanını öldüren örgütün başkanını krallar gibi beslemiceksin orada, hergün askerlerine pusu kurup onlarca askerimizi şehit eden kanı bozuk şerefsizler için 2 itin(barzani ve talabani)lafıyla hareket edip AF çıkartma lafını agzına bile almicaksın.

burak dedi ki...

Buyur vur o zaman, konu saptı, kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

ayrica bu ".öte giren şemsiye açılmaz" degil ''öyle .öte böyle .arrak'' Hamas israilin sivil halkını hedef alıp sınırdaki sehire hergun roket saldırıları yaparak sivil halkı hedef alırsa israilde hamasın kritik noktalarını(orn: hamas militan yetistirme okulu vs.) vurması gayet dogal. (ki usa vs destegini arkasına alması cok dogal, cünkü orayı yonetenlerde yahudi ztn) Ayrıca ülkelerde candır kardeştir diye bir mantık yoktur, herkes kendi cıkarını dusunur. USA yada baska bir ülke bugun PKK yi kendi vurur, yarın eline silahini kendi verir sana saldırsın diye. (ÖR: Suriye, Iran) Türkiye bir israil degilki istedigi an vursun k.ırak'ı(keske yapabilse), gücü yetmediginden degil bilmam kac milyar dolar dış borcu oldugundan ve her yonden dışa bagımlı oldugundan. neyse kardesim beni yanlıs anlama amacım seni kırmak yada incitmek degil, herhangi birini(israil vs) savunmakta degil, sadece terörün heryerde ve herkese karsı terör oldugunu unutmayalım, ona göre düşünelim demek. Güzel yazılarının devamını dilerim :)

burak dedi ki...

Şimdi adsız arkadaşım, maalesef haberleri iyi takip etmemiz gerekiyor sağlıklı yorum yapabilmek için. O yüzden tekrar bir bak ölenlerin kaçı sivil kaçı hamas örgütünden, vurulan yapıların kaçı örgütün kontrolünde kaçı siviller için, bunları tekrar bir oku ondan sonra tekrar konuşalım. Bu birincisi. İkincisi, bırakta ekonomik çıkarlar için insanları katleden Amerika ve İsrail gibi ülkelerden olmayalım. Onlar gibi bir siyaset benimsemeyelim. Ben şahsen böyle bir tutumu genlerimizle bağdaştıramıyorum. Siz böyle düşünmüyorsanız, tabii o sizin haysiyetiniz/hassasiyetiniz.

Ayrıca bizim Terörümüzü de bizim şahsen yarattığımızı unutmayalım.

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

''bırakta ekonomik çıkarlar için insanları katleden Amerika ve İsrail gibi ülkelerden olmayalım.''
Ben böyle birsey demedim, bilmem kac milyar dolar borc derken dışarı bagımlı oldugun icin nefes alırken bile izin alman gerektigini soyledim. neyse siz beni anlamaktan cok uzaktasınız kendi fikirlenizle calıp oyamaya devam edin bb.

burak dedi ki...

Her ülkenin borcu vardır. Dünyanın en borçlu ülkelerini bir araştırın bakalım neler göreceksin:) Dışa bağımlılık doğrudur ama borç yüzünden değil; "borcumuz var açız abi" değildir aslında olay. Aslında bu nedir biliyor musun? "Niye saldıramıyoruz abi, askerimiz de var" sorusu sorabilecek düzeyde olabilen insanlara onların anlayacağı dilde cevap olarak verilebilecek bir açıklamadır. O yüzden üç kuruş bilginle anlaşamıyoruz, kendi fikirlerinizle çalıp oynayın yok bilmem ne gibi cümlelerle sinirimi bozmayın.

Yorumlarınızı yaptınız cevabınızı aldınız, efendi gibi yolunuza devam edin.
Selametle.